Након вишегодишњег искуства у продаји домаћих и страних керамичких плочица, 2008. године смо одлучили да креирамо своје серије плочица. Најпре смо у сарадњи са „Зорка Керамиком“ – Шабац, спајајући њихово искуство у производњи, биране италијанске сировине и нашу идеју, након вишемесечних проба у италијанским лабораторијама креирали 5 плочица (ETNA 1, ETNA 2, GOBI, CORTE ROSSO i CORTE VERDE) димензија 30 x 30 cm намењених за унутрашње и спољно облагање подних површина.

Серију од 5 плочица, које је домаће, а и ино – тржиште добро прихватило, увећали смо 2009. године за још једну плочицу(ETNA 3). Недуго затим, креирали смо и произвели још једну серију универзалне подне керамике, димензија 33 x 33 cm – намењене једнако унутрашњем и спољном облагању подова, коју смо назвали MADERA и која је понуђена у три боје/дезена: MADERA BEIGE, MADERA COTTO и MADERA GRAY.

2009. године проширујемо сарадњу и са произвођачем керамичких плочица „Тоза Марковић“ – Кикинда, укључујући у пројекат шпанског произвођача сировина TORRECID и њихову филијалу у Чешкој GLAZURA, креирајући прво серију керамичких плочица PINO (димензија 25 x 40 – зид и 33 x 33 – под), а затим 2010. исту серију проширујемо новим бојама и поред тога креирамо нове три серије, HERA (димензија 25 x 33 – зид и 33 x 33 – под), CUBOи GLAMUR (димензија 25 x 40 – зид и 33 x 33 – под). 2012. године у производни програм уводимо и серије CORDOBA (димензија 25 x 40 – зид и 33 x 33 – под) и RAMONA (димензија 25 x 33 – зид и 33 x 33 – под). Постојећу производњу у Шапцу 2013. године преводимо на нови формат тако да све подне плочице добијају нову димензију – 33 х 33. Исте године започиње производња серије GRANADA.

Плочице су паковане у кутије са знаком CERAMICA IBERIA и на палетама са препознатљивом жутом термо фолијом на којој се налази лого CERAMICA IBERIA.

Поред бренда керамичких плочица, „Керамика Јовановић“ је власник бренда купатилског намештаја – NAMEŠTAJ IBERIA, који се производи у предузећу „Ровас“ из Лазаревца. Намештај је дизајниран у складу са савременим стандардима у опремању купатила. Израђује се од најквалитетнијих материјала – медијапана и оплемењене иверице, и третира се полиуретанским подлогама високог сјаја италијанског произвођача ICRO (или у мат варијантама). Велика пажња се поклања бирању нијанси, како би намештај потпуно одговарао плочицама CERAMICA IBERIA.

Данас су наше плочице и купатилски намештај широко распрострањени на територији Србије (укључујући и Косово и Метохију) као и на тржишту Румуније, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Албаније и Мађарске.

Нашу богату понуду разноврсних керамичких плочица у купатилског намештаја, у сваком тренутку можете видети у многим салонима широм Србије и уверити се у поузданост квалитета, широке применљивости и приступачних цена наших производа.