GOTOVI PARKETI -TARKET !

GOTOVI PARKETI -TARKET !

posted in: Novosti | 0

Troslojni parket

Troslojni parket se postavlja vrlo jednostavno plivajućom metodom (bez lepljenja za površinu). U toku procesa proizvodnje vrši se lakiranje pa je fabrički izlakiran parket spreman za upotrebu odmah nakon ugradnje (nije potrebno vršiti dodatno lakiranje). Zahvaljujući garantovanom procentu vlažnosti (6%) ne postoji mogućnost rasušivanja troslojnog parketa nakon ugradnje u uslovima normalne vlažnosti vazduha u prostoriji.

Konstrukcija troslojnog parketa smanjuje kretanje drveta, a snažan sistem zaključavanja omogućava postavljanje poda plivajućom metodom, kao alternativu lepljenju čitavom površinom za podlogu. Troslojnu konstrukciju čine:

  • gornji sloj od 3,6 mm koji je napravljen od tvrdog drveta,
  • srednji sloj od 8,4 mm koji je napravljen od mekog drveta i
  • donji sloj od 2 mm koji je napravljen od furnira.

Gornji sloj tvrdog drveta definisan je slogom parketne daske. Najzastupljeniji slog je 3-strip gde su tri lamele položene u tri reda i spojene po dužim stranicama. Osim 3-strip sloga postoji i slog 1-strip koji ima jedan gornji sloj na čitavoj površini daske.

Zahvaljujući završnom lakiranju proizvoda, koje se vrši u toku procesa proizvodnje, značajno je skraćeno vreme instalacije parketa i eliminisano je vreme potrebno za dodatne radove (hoblovanje, lakiranje, neprijatni mirisi nakon lakiranja).